SÜTTŐI roppantott csipkézett kő

Miért jó választás?

 • Csipkézett szélek, a piacon teljesen egyedi, különleges kialakítás
 • Kemény mészkő, hosszú távon csak minimális kopást mutat
 • Fagyálló, hőálló, minőségi magyar termék

Válassza ki az Önnek megfelelő méretet az alábbiakban !  Méretre vágott burkolókő választása esetén a kért hosszméretet a rendelés leadásakor megjegyzésként, vagy e-mailban pontosítsa!

Segítségre van szüksége? ITT találja rendelési útmutatónkat!


Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Cikkszám: PScsBk Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

Süttői roppantott csipkézett kő

Roppantott csipkézett kő SÜTTŐI mészkőből – felhasználása: 

 • Kültérre és Beltérre egyaránt
 • Falburkolatként, lábazat, homlokzat, kerítés és terasz oldalfalainak burkolására, egy-egy fal kiemelésére, pult lábazati burkolataként
 • Anyaga: süttői kemény mészkő
 • Színe: beige – világos, homogén jelleg
 • Elérhető változatok:
  • Vastagság: 3 cm
  • Szélesség: 7 cm, 10 cm
  • Hossz: soros vagy az Ön által megadott fix méret
 • Többféle megmunkálás: sprengelt, kézzel pattintott, speciálisan kézzel csipkézett széllel

Az ár tartalmazza az alábbiakat:

 • Adott méretre vágás, a megadott megmunkálás: kézi formázás, “csipkézés”
 • Felár ellenében kérhető: impregnálás

A feláras szolgáltatások pontos listájáról és árairól az alábbi linken tájékozódhat:

http://www.meszkoplaza.hu/kiegeszitomegmunkalas


Roppantott csipkézett kő SÜTTŐI mészkőből – jellemzői:

A magyarországi méltán híres süttői bányából származó, fagyálló, kemény mészkőből készült falburkoló kő, minden elem gondos kézi munkával “csipkézve”. Színvilága bézs,  mintázata enyhe, széle változatos. 

A “csipkézés” eredményeképpen minden elem teljesen egyedi, a piacon egyedülálló kialakítású. Színe beige, natúr, minden színnel és környezettel harmonizál. Ez a burkolókő felrakás után egységes, egysíkú felületet képez, de megjelenésében különleges és érdekes. Akik nem félnek az újdonságoktól, és a harmónia mellett kedvelik a finoman kidolgozott, egyedi darabokat, azoknak ideális választás a csipkézett szélű roppantott kő.

A kövek elhelyezése történhet fuga nélkül, szorosan egymás mellé rakva, vagy fugával, annak megfelelően kis távolságot hagyva az egyes elemek között.

Különböző szélességű kövek érhetőek el webáruházunkban, melyekkel más-más vizuális összhatást érhetünk el. A csipkézési eljárás összetettsége miatt azonban a minimális szélesség 7 cm.

A hosszúság tekintetében soros vagy adott méretre vágott kövek is választhatóak, előbbi árkategóriájában kedvezőbb, megjelenésében spontánabb és természetesebb, a méretre vágott változat viszont kiszámíthatóbb és rendezettebb összhatást kelt.

A roppantott kő falburkolat felhelyezésénél érdemes a vastagságot a felhasználás szerint kiválasztani. A csipkézett süttői mészkő kőburkolat vastagsága 2 és 3 cm között változó, így átlagos súlya 62 kg/m2. Ajánlott a falak vastagságát, teherbírását a választás során figyelembe venni, illetve a megfelelő rögzítésről, a felhasznált kötőanyagok minőségéről és mennyiségéről a kivitelező szakemberrel konzultálni. Helytelen kivitelezés esetén a kőburkolat leeshet, illetve elmozdulhat, károsodhat.


Egyéb tudnivalók:

 • Fagyálló, így kültérre és beltérre egyaránt ajánlott. A megfelelő kezelés mellett (kültéren impregnálással) hosszú idő alatt is csak kis kopást mutat, évtizedekig vagy akár egy évszázadig is eredeti pompájában tündökölhet.
 • Kültéren, illetve nedvességben gazdag helyiségekben impregnálással ajánlott kezelni felületét a hosszabb élettartam elérése érdekében. Minden mészkőre és márványra jellemzően vegyi anyagokkal (ecettel, savval, ammóniával) érintkezve felülete foltosodhat, így tisztítása és használata során ezen anyagokat kerülni ajánlatos, konyhába és fürdőszobába nagy odafigyelés mellett ajánlott.

Nem találja amit keres? Nem tudja mit válasszon? Segítünk Önnek! Kattintson az alábbi linkre!

 Egyéni árajánlatot kérek!

Anyagminta megtekinthető irodánkban, előzetes időpont egyeztetést követően!


 

További információk

Tömeg 84 kg
Vastagság

Szélesség

,

Hosszúság

,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SÜTTŐI roppantott csipkézett kő” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Érdekelhetnek még…