SÜTTŐI roppantott antikolt kő

12.290 Ft19.490 Ft +ÁFA /m2

Miért jó választás?

 • Rusztikus, bézs színvilágú kőburkolat, koptatott élekkel és felülettel
 • Többféle szélesség, soros vagy Ön által megadható hosszméret
 • Fagyálló, hőálló, tartós és természetes, minőségi magyar termék

Válassza ki az Önnek megfelelő méretet az alábbiakban !  Méretre vágott burkolókő választása esetén a kért hosszméretet a rendelés leadásakor megjegyzésként, vagy e-mailban pontosítsa!

Segítségre van szüksége? ITT találja rendelési útmutatónkat!


Product Price
Cikkszám: PSaBk Kategória: Címkék: , , , , ,

Leírás

Süttői roppantott antikolt kő

Roppantott antikolt kő SÜTTŐI mészkőből – felhasználása: 

 • Kültérre és Beltérre egyaránt
 • Falburkolatként, lábazat, homlokzat, kerítés és terasz oldalfalainak burkolására, egy-egy fal kiemelésére, pult lábazati burkolataként
 • Anyaga: süttői kemény mészkő
 • Színe: beige – világos, homogén jelleg
 • Elérhető változatok:
  • Vastagság: 2 cm
  • Szélesség: 3 cm, 5 cm, 7 cm, 10 cm
  • Hossz: soros vagy az Ön által megadott fix méret
 • Többféle megmunkálás: sprengelt, mediterrán, antikolt, mediterrán-antikolt, csipkézett

Az ár tartalmazza az alábbiakat:

 • Adott méretre vágás, a megadott megmunkálás (sprengelés, koptatás, csipkézés)
 • Felár ellenében kérhető: impregnálás

A feláras szolgáltatások pontos listájáról és árairól az alábbi linken tájékozódhat:

http://www.meszkoplaza.hu/kiegeszitomegmunkalas


Roppantott antikolt kő SÜTTŐI mészkőből – jellemzői:

A magyarországi méltán híres süttői bányából származó, fagyálló, kemény mészkőből készült falburkoló kő, antikolt, rusztikus stílusban. Színvilága bézs,  mintázata enyhe, markáns részletek nem jellemzik. Kifejezetten homogén és világos megjelenésű roppantott kő, mely kézi sprengeléssel készült, élei koptatásával nyerte el végleges, antikolt formáját.

Az egyes elemek vastagsága egységes, az élek lekerekített volta miatt összhatása rusztikus. A kövek elhelyezése történhet fuga nélkül, szorosan egymás mellé rakva, vagy fugával, annak megfelelően kis távolságot hagyva az egyes elemek között.

Különböző szélességű kövek érhetőek el webáruházunkban, melyekkel más-más vizuális összhatást érhetünk el. Kisebb, például 3 cm szélességű kövekkel modern és változatos felületet kapunk, látványban rendkívül pazar. Nagyobb, pl. 10 cm szélességű kövek felhelyezése után szolidabb, hagyományosabb, inkább elegáns végeredményt nyerünk. Árban a 3 cm-es magasabb, mivel előállítása aprólékos munkát igényel és időigényesebb a többi mérethez képest.

A hosszúság tekintetében soros vagy a kért méretre vágott kövek is választhatóak, előbbi árkategóriájában kedvezőbb, megjelenésében spontánabb és természetesebb, a méretre vágott változat viszont kiszámíthatóbb és rendezettebb összhatást kelt.

A roppantott kő falburkolat felhelyezésénél érdemes a vastagságot a felhasználás szerint kiválasztani. Az 1,3 cm-es vastagságú kövek súlya kb. 32 kg/m2, míg a 2 cm-es súlya kb. 50 kg/m2. Ajánlott a falak vastagságát, teherbírását a választás során figyelembe venni, illetve a megfelelő rögzítésről, a felhasznált kötőanyagok minőségéről és mennyiségéről a kivitelező szakemberrel konzultálni. Helytelen kivitelezés esetén a kőburkolat leeshet, illetve elmozdulhat, károsodhat.


Egyéb tudnivalók:

 • Fagyálló, így kültérre és beltérre egyaránt ajánlott. A megfelelő kezelés mellett (kültéren impregnálással) hosszú idő alatt is csak kis kopást mutat, évtizedekig vagy akár egy évszázadig is eredeti pompájában tündökölhet.
 • Kültéren, illetve nedvességben gazdag helyiségekben impregnálással ajánlott kezelni felületét a hosszabb élettartam elérése érdekében. Minden mészkőre és márványra jellemzően vegyi anyagokkal (ecettel, savval, ammóniával) érintkezve felülete foltosodhat, így tisztítása és használata során ezen anyagokat kerülni ajánlatos, konyhába és fürdőszobába nagy odafigyelés mellett ajánlott, konyhapult mögé nem ajánlott.

Nem találja amit keres? Nem tudja mit válasszon? Segítünk Önnek! Kattintson az alábbi linkre!

 Egyéni árajánlatot kérek!

Anyagminta megtekinthető irodánkban, előzetes időpont egyeztetést követően!


 

További információk

Tömeg 56 kg
Vastagság

Szélesség

, , ,

Hosszúság

,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SÜTTŐI roppantott antikolt kő” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Érdekelhetnek még…