ÁSZF

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A szerződés tartalmi elemei:

I. Üzemeltetői és webáruház adatok

II. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

III. Rendelési információk

IV. A rendelés ellenértékének fizetési módja

V. Szállítás, információk, díjszabás

VI. A rendelt termékek kézbesítése

VII. Garanciális feltételek

VIII. Adatkezelés

IX. A felelősség kizárása

X. Szerzői jogok

XI. Egyéb feltételek

1. számú melléklet: Kezelési Útmutató a természetes kövekhez

Szerződés nyelve: Magyar

I. Üzemeltetői és webáruház adatok

Üzemeltetett webáruház adatai:

Webáruház neve: Mészkő Pláza Webáruház

Kapcsolattartó: Gali Henrik

Ügyfélszolgálati telefonos elérhetőség: +36-70-502-9401

Ügyfélszolgálati elektronikus elérhetőség: meszkoplaza@gmail.com; info@meszkoplaza.hu

Székhely: 2724 Újlengyel, Kossuth Lajos utca 4.

Adószám: 22747206-2-42

Cégjegyzék szám: 01-09-941737

Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Elektronikus elérhetőség: prservicekft@gmail.com

Telefonos elérhetőség: +36-70-502-9401

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH – 77781/2014.

Tárhely-szolgáltató adatai:

A tárhely-szolgáltató neve:.RACKHOST ZRT.

A tárhely-szolgáltató címe: 6722 Szeged, Tisza Lajos körút 41.

A tárhely-szolgáltató e-mail címe: info@rackhost.hu

A tárhely-szolgáltató weboldala: www.rackhost.hu

II. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A megjelenített termékek kizárólag on-line, házhozszállítással, illetve kisebb rendelések esetén Budapest XIV. kerületi személyes átvétellel rendelhetőek meg.

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

 • Ablakpárkány
 • Burkolólap
 • Burkolókő
 • Térkő
 • Fedlap
 • Lépcsőlap
 • Kerti dekorkő
 • Konyhai- és fürdőszoba pult

III. Rendelési információk

A webáruház oldalait böngészni illetve vásárolni regisztrációval vagy regisztráció nélkül is lehet. A webáruházba facebook fiókkal is lehetőség van a regisztrálásra, belépésre.

Minden, a webáruházba, illetve a webáruházhoz tartozó ügyfélszolgálati elektronikus e-mail címre érkező rendelés egyedi rendelésnek minősül. Társaságunk minden rendelésre külön, a vásárló által megadott méretekben gyártatja le a termékeket, készletet nem tart fenn, más vevőnek a termékek egyedi mérete miatt azokat már nem tudja értékesíteni.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 17 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

– A termékek adatlapján megjelenített képek bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek, egyedi mérettől függően eltérhetnek a ténylegestől, színárnyalatbeli eltérés lehetséges.

– A megrendelt termékek méretei a rendelt mérettől néhány milliméterrel eltérhetnek, ez nem minőségi hiba, hanem a gyártási folyamat jellemzője.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben.  Amennyiben a visszamondott termék vételárának már megtörtént a kiegyenlítése, a vételár összege visszautalásra kerül a küldő részére. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

a. Rendelés menete a webáruházban felsorolt termékekre

1. Válassza ki a főoldalon a kívánt kategóriát, majd azon belül a terméket!

2. A legördülő menü segítségével válassza ki a rendelni kívánt megmunkálást, méretet és egyéb paramétereket! (termékszintű segédlet: ld. a leírás alján)

3. Írja be a rendelni kívánt mennyiséget a „Rendelt mennyiség” elnevezés után található rubrikába: pl. “13” (db,m2,stb.)

4. Nyomja meg a „Kosárba rakom” gombot. A jobb felső sarokban található kosár ikonra kattintva követheti az Ön kosarának tartalmát. Amennyiben tovább kíván vásárolni a fejlécben található kategória menüpont segítségével tovább böngészhet termékeink között, s megismételheti a fenti lépéseket.

5. Amennyiben befejezte a vásárlást és szeretné a rendelését leadni, kérem kattintson a jobbfelső sarokban lévő „Kosár” ikonra, majd azon belül adja meg a kedvezményre jogosító kupon kódját (ha van Önnek ilyen), illetve válasszon szállítási módot, ellenőrizze az adatok helyességét, majd kattintson a “Tovább a pénztárhoz” gombra.

6. Rendelése véglegesítéséhez kövesse az alábbi lépéseket a „Pénztár” menüpontban

 • ha Ön visszatérő vásárló jelentkezzen be az első sorban található linken
 • ha Ön új vásárló töltse ki a vásárláshoz szükséges adatokat (a csillaggal megjelölt adatok megadása mindenképpen szükséges)
 • ellenőrizze a terméklistát és annak adatait, a szállítási módot és válasszon fizetési módot, és jelölje ki a jelen feltételek elfogadását igazoló ikont. Amennyiben a kosár tartalmán módosítani szeretne a weboldal tetején, a menü végén található narancssárga kosárgombra kattintva léphet vissza saját kosarába.

7. Kattintson a „Megrendelés elküldése” gombra.

8. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. Munkatársunk 24 órán belül elküldi Önnek a díjbekérőt /számlát, melyen ellenőrizze az adatok helyességét, és értesítsen elérhetőségeink egyikén, ha változtatásra van szükség. A díjbekérő / számla ellenértékének kifizetése után megkezdjük Önnek a rendelt termékek legyártását.

 • Amennyiben a rendeléstől számított 72 órán belül nem érkezik meg hozzánk a rendelés ellenértéke, értesítést küldünk.
 • Ha az értesítést követő 48 órán belül sem érkezik meg hozzánk a befizetés, a megrendelés automatikusan törlésre kerül.

Webáruházunkban a minimum vásárlási összeg 15.000 Ft.

b. Rendelés menete a webáruházban nem felsorolt termékekre:

(4000 kg rendelési összsúly felett / külföldi szállítási cím esetén / egyedi termékigény esetén)

Amennyiben rendelését a webáruházunkban nem tudja leadni, mivel az Ön által kívánt terméket nem találja meg a webáruházban felsoroltak között, vagy annak összsúlya a 4000 kg-ot meghaladja, vagy külföldi szállítást kér, vagy csak egyszerűbbnek találja a rendelést személyesen az ügyfélszolgálaton keresztül, úgy az alábbiak szerint tud rendelni.

A. Kérem jelezze egyedi árajánlat igényét Társaságunk felé a weboldal főoldalán található „Árajánlatkérés” menüpont alatt lévő űrlap kitöltésével, vagy a „Kapcsolat” menüpont alatt található elektronikus levelezési címek egyikén. Kérem pontosan határozza meg az alábbiakat:

 • Az érdeklődő neve és elérhetősége: elektronikus levelezési cím, telefonszám
 • Az érdeklődés tárgyát képező termék megnevezése, mennyisége, pontos mérete /vastagság-szélesség-hosszúság/ és a megmunkálásra vonatkozó pontos igény /tömítés, mattcsiszolás, élfény, vízorr, csúszásgátló, stb./
 • Választott szállítási mód és várható szállítási cím (vagy szállítási cím szerinti város) a szállítási díj kalkulációhoz.

Kérem ügyeljen rá, hogy minden adatot közöljön a gyors ügyintézés érdekében!

B. Munkatársunk minden munkanapon 17 óráig dolgozza fel az árajánlatra vonatkozó igényeket, és 24 órán belül jelentkezik egyeztetés céljából, pontos árajánlatkérés esetén küldi Önnek a kért árajánlatot, és Általános Szerződési Feltételeinket.

C. Amennyiben az ajánlatban szereplő adatokat módosítani szeretné, kérem jelezze és új kalkulációt készítünk. Amennyiben az árajánlat megfelel Önnek és általános szerződési feltételeinket elfogadja, továbbá szeretné leadni rendelését igazolja vissza az árajánlatunkat írásban a meszkoplaza@gmail.com vagy az info@meszkoplaza.hu e-mail címre írásban, vagy elküldött ajánlatunkra válaszoljon egy üres levél elküldésével, melynek tárgy rovatában a „MEGRENDELEM” szó szerepel.

D. A megrendelés visszaigazolása után 24 órán belül küldjük Önnek a díjbekérőt / számlát, mely ellenértékének bankszámlánkra való beérkezése után megkezdjük Önnek a rendelt termékek legyártását. A díjbekérőn /számlán szereplő adatokat nézze át, és az azon szereplő, vagy weboldalunk „Kapcsolat” menüpontjában is megtalálható bankszámla számra utalja át, illetve bankfiókban, vagy postai rózsaszín csekken fizesse be annak ellenértékét. Telefonos egyeztetést követően irodánkban is kiegyenlítheti a megrendelése végösszegét. Kérem minden esetben tüntesse fel az utalás, befizetés közlemény rovatában a megrendelő nevét és a megrendelés számát.

Amennyiben a rendeléstől számított 72 órán belül nem érkezik meg hozzánk a rendelés ellenértéke, értesítést küldünk. Ha az értesítést követő 48 órán belül sem érkezik meg hozzánk a befizetés, a megrendelés automatikusan törlésre kerül!

Fontos! Ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra az Ön által rendelt termék.

IV. A rendelés ellenértékének fizetési módja

Termékeink minden esetben csak előzetes megrendelés alapján kerülnek legyártásra, raktárkészletet nem tartunk fenn egyik termékünkből sem, így minden rendelés egyedi megrendelésnek minősül.

Társaságunknál az alábbi módokon fizetheti ki rendelése ellenértékét.

– Átutalás, illetve bankfióki befizetés bankszámlánkra

– Készpénzes fizetés az üzemeltető cég irodájában, telefonos időpont egyeztetést követően

Az átutaláshoz / postai csekkes befizetéshez szükséges adatok:

 • Kedvezményezett neve: Alpha Star 17 Kft.
 • Kedvezményezett bankja: OTP Bank
 • Kedvezményezett számlaszáma: 11717009-22482677-00000000
 • Adószám: 27833384-2-13
 • Cégjegyzékszám: 13-09-219905

! Átutalás és bankfióki befizetés esetén mindig tüntesse fel a megrendelő nevét és a megrendelés számát, ellenkező esetben nem tudjuk garantálni, hogy befizetését jóváhagyjuk!

A megrendelt termékek legyártása a díjbekérő / számla ellenértékének beérkezését követően indul el!

V. Szállítási információk, díjszabás

A küldemények kiszállítását Társaságunk saját sofőrje és járműve, vagy az általa megbízott szállító cég végzi.

Mivel kizárólag webáruház útján, on-line értékesítünk, így raktárhelyet nem tartunk fenn, továbbá a megrendelő általi személyes felvételre a gyártási helyen nincs lehetőség.

Webáruházunkban ezért két szállítási mód van érvényben:

– Házhozszállítás a szállítási címhez tartozó megye, illetve az összsúly alapján

– Telephelyi átvétel, Budapest XIV. kerületben 0-200 kg közötti összsúlyú rendelések esetén

Legyártási és szállítási idő

A legyártási és szállítási idő összesen átlagosan 21-28 nap, mely a 3 napos fizetési határidő lejártától számítva értendő. Amennyiben a megrendelő befizetése a fizetési határidő napján túl érkezik meg bankszámlánkra, úgy a szállítási határidő a befizetés bankszámlánkra történő beérkezésének napjától számított átlagosan 21-28 napra módosul. A megrendelések számának jelentős növekedése esetén a szállítási határidő kitolódhat!

Nagy mennyiségű, illetve speciális gyártási műveleteket igénylő rendelések esetén a szállítási idő jelentősen növekedhet. Erről minden esetben előzetesen, a megrendelés visszaigazolása során értesítjük megrendelőinket, és pontosítjuk a várható szállítási határidőt. (Speciális gyártási műveletnek minősül például a sablonra vágás, gérvágás, és minden olyan művelet, mely a gyártó részéről kiemelt szakértelmet, gondosságot, és az alapmegmunkáláshoz képest – pl. tömítés, csiszolás – megnövekedett gyártási időt követel meg.)

A szállítás időpontjáról Önnek lehetősége van személyesen egyeztetni a Társaság honlapján található elérhetőségeinken.

A rendelés visszaigazolása után a szállítási határidő a Megrendelő és Társaságunk részéről is elfogadottnak minősül, azt követően reklamációt nem fogadunk el.

Nagy terjedelmű és súlyú, nagy értékű, és sérülékeny termékek szállításáról van szó. Ennek fényében alakította ki Társaságunk szállítási feltételeit, melynek részleteit az alábbiak tartalmazzák.

 • A házhozszállítás díja fizetési módtól függetlenül az összsúly, valamint a szállítási cím szerint megye alapján kerül meghatározásra.
 • A szállítási díj tartalmazza az úthasználati díjat, az üzemanyagköltséget, a sofőr munkadíját, az autó kopási díját, de NEM TARTALMAZZA az esetlegesen szükséges behajtási engedélyeket, annak költsége a vevőt terheli és kiszállításkor a vevő részéről megtérítendő a cégünk számára, az engedély vásárlási bizonylatának felmutatását követően.
 • Aktuális szállítási díjtáblázatunkat a http://www.meszkoplaza.hu/szallitas weboldalon lehet megtalálni.
 • Szállítási díjaink a díjtáblázatban az ÁFA-t nem tartalmazzák! Az árváltozás jogát fenntartjuk! Áraink visszavonásig érvényesek.
 • Szállítási díjtáblázatunk nem tartalmazza a raklap és a csomagolás költségét. Webáruházunkban nagy súlyú és törékeny termékeket forgalmazunk, így minden esetben megfelelő csomagolásban, egyes rendeléseknél raklapon szállítjuk ki termékeinket. Amennyiben szükséges, leadott rendeléséhez a kellő mennyiségű raklapot hozzáadjuk, mely módosíthatja a teljes rendelés végösszegét. Erről a tényről minden esetben tájékoztatjuk Önt a megrendelés visszaigazolása, véglegesítése során, amennyiben a módosításokat Ön nem fogadja el, kérheti megrendelése törlését.
 • A csomagolás teljes költségét – a raklap kivételével – Társaságunk átvállalja a megrendelőtől.
 • Raklap használat esetén raklaponként nettó 2200 Ft kerül felszámításra a szállítási díjon felül! EUR csereraklap biztosítása esetén raklaponként nettó 600 Ft használati díjat számítunk fel.
 • Raklap csak abban az esetben kerül felszámításra, ha a raklap a vevő tulajdonába kerül a rendelt termékek átvételekor! Társaságunk erről minden esetben előzetesen, a megrendelés véglegesítése előtt tájékoztatja a Megrendelőt.
 • Külföldi szállítást, illetve 4000 kg feletti összsúlyú szállítást csak előzetes egyeztetés, egyedi árajánlat alapján vállalunk.

Ha a Alpha Star 17 Kft. a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, a gyártótól nem tudja beszerezni, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni.

VI. A rendelt termékek kézbesítése

A. A rendelt termékek kézbesítése HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS esetén munkanapokon történik 8-19 óra közötti időszakban. A pontos időről munkatársunk a vásárlóval telefonon egyeztet a szállítást megelőző napon. Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, kérem intézkedjen arról, hogy egy Ön által meghatalmazott személy az otthonában, vagy az átvételi helyen tartózkodjon. A vásárló fokozottan ügyeljen arra, hogy a szállítási címként megjelölt hely alkalmas legyen a rendelt termékek elhelyezésére, legyen elég terület, illetve a kijelölt területen megfelelő terepviszonyok mellett elhelyezhetőek legyenek a termékek, továbbá a kirakodás helye a szállító járművel, teherautóval is megközelíthető legyen.

Amennyiben Társaságunk a fenti körülmények bármelyike miatt nem tudja a kiszállítást teljesíteni, úgy a termékeket visszaszállítjuk, a visszaszállítás költségét az újraküldés költségével együtt a vevőre terheljük. A kirakodást Társaságunk munkatársa végzi, a termékek minőségéért Társaságunk felel a szállító járműből történő kirakodás befejezéséig, kivéve ha a kirakodást a vásárló, vagy más, a vásárló által megbízott személy végzi, mely esetben felelősséget a kirakodás megkezdéséig vállalunk. Társaságunk a kirakodást a szállító járműtől távol eső, csak kézi rakodással elérhető helyre nem köteles elvállalni, kizárólag a szállító autó, és annak a kirakodásra kialakított tartozéka (pl. raklapvilla) által elérhető területre való kirakodást vállalunk. Amennyiben Társaságunk a szállító autó által nem elérhető kirakodási terület miatt nem tudja a kiszállítást teljesíteni, úgy a termékeket visszaszállítjuk, amelynek a költségét az újraküldés költségével együtt a vevőre hárítjuk.

Kérjük, hogy kizárólag akkor rendelje meg a terméket, ha a házhoz szállítás időpontjában a megrendelt terméket át tudja venni. Át nem vett, visszaküldött termékek esetén a visszaszállítás díját, valamint az újraküldés díját a vevő állja.

B. A rendelt termékek kiszállítása Budapest XIV. kerületi ÁTVÉTELI PONTRA munkanapokon történik, 9-17 óra közötti időszakban, a rendelés átvételre előzetes telefonos egyeztetést követően, meghatározott időablakban van lehetőség.

Kérem fokozottan ügyeljen arra, hogy átvételi pontra való kézbesítést csak korlátozott mennyiségben tudunk vállalni, ennélfogva Társaságunknak jogában áll a fenti szállítási módot házhozszállításra módosítani, amennyiben nincs szabad kapacitása a termékek átvételi ponton való tárolására a személyes átvétel időpontjáig. Erről minden esetben a megrendelés véglegesítése előtt értesítést kap a Megrendelő. A kirakodást átvételi pontra való szállítás esetén is  Társaságunk intézi, a termékek minőségéért Társaságunk felel a Megrendelőnek való átadás időpontjáig az átvételi ponton, de legkésőbb az átvételi pontra való kiszállítás napját követő 48 óráig.

Társaságunk NEM VÁLLALJA az átvételi pontról való átadást követően a felmerülő költségeket, illetve felelősségeket, így a Megrendelő járművébe való berakodást sem. Kérem fokozottan ügyeljen arra, hogy e szállítási módnál biztosítson megfelelő járművet, illetve személyzetet a rendelt termékek berakodásához, és elszállításához.

A megrendelt termékeket a kézbesítés napját követően 48 óráig van módunk tárolni az átvételi ponton, telephelyen. Amennyiben ez idő alatt a Megrendelő a termékeket nem veszi át, úgy a termékeket visszaszállítjuk, amelynek a költségét az újraküldés költségével együtt a vevőre terheljük. Ezen időpont után felmerülő minőségromlásért, sérülésért Társaságunk nem vállal felelősséget. Át nem vett, visszaküldött termékek esetén a visszaszállítás díját, valamint az újraküldés díját a megrendelőre terheljük.

VII. Garanciális feltételek, kárfelelősség, jótállás

Az általunk biztosított termékekre a hatályos jogszabályoknak megfelelő, illetve a gyártó által biztosított szavatossági feltételeket biztosítunk, amely termékenként különböző. Az Alpha Star 17 Kft. szavatossági felelősségére a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben, valamint a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági igények intézéséről, eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak irányadóak.

A termékgarancia kiterjed a termék anyagára, valamint a rendelés szerinti gyártási minőségre az Európai Unió és Magyarország által meghatározott szabvány szerint /MSZ EN 10545-2. 1999/ (ld. részletesen a Kezelési útmutató melléklet utolsó pontjában).

 • Ha a vásárló nem minősül fogyasztónak, azaz a vásárló a kereskedelmi vagy szakmai tevékenységének keretén belül adja le megrendelését, a hiba miatti követelés az áru átvételétől számított 6 hónapon belül elévül. Amennyiben a jogosult igényét menthető okból nem tudta érvényesíteni, abban az esetben a szavatossági jogokat a teljesítéstől számított 1 éven belül tudja érvényesíteni.
 • Amennyiben a vásárló fogyasztó, azaz kereskedelmi vagy szakmai tevékenységén kívül köti meg a szerződést, a teljesítés időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényét. Vásárló részéről kártérítés követelésére nincs lehetőség, kivéve a termékfelelősség körébe tartozó kártérítési igényeket, amennyiben az életet, testi épséget, egészséget ért károkozáson alapul /kivéve ha az a mellékelt kezelési útmutatóban közöltek figyelmen kívül hagyása miatt következett be/, valamint az olyan egyéb károkat, amelyek az Alpha Star 17 Kft. részéről történő szándékos, vagy súlyosan gondatlan kötelességszegésen alapulnak. Kötelességszegés esetén az Alpha Star 17 Kft. csak a szerződéseknél tipikus, előre látható károkért vállal felelősséget. Az Alpha Star 17 Kft. részéről megfelelő, szerződésszerű teljesítésének minősül, amennyiben a termék a honlapon, vagy a kezelési útmutatóban szereplő tájékoztatáshoz képest kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik. A kiválasztott termék adatlapján feltüntetjük a termék lényeges tulajdonságait tartalmazó leírásokat, a www.meszkoplaza.hu weboldalon a termékekre vonatkozó kezelési utasításokat, azzal a kikötéssel, hogy a kiválasztott termék tényleges tulajdonságairól részletesen a mellékletben található kezelési útmutatóból tájékozódhat.

Ha az Alpha Star 17 Kft. a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, erről a vásárlót haladéktalanul tájékoztatja, valamint a vásárló által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríti.

A honlapon megrendelt termékek áráért csak a megrendelés visszaigazolása után vállalunk garanciát.

A Társaságunknál megrendelt összes termék rendelésre, a vásárló saját igénye és utasításai szerint kerül legyártásra, így a rendelések egyedi megrendelésnek minősülnek, mely értelmében a vásárló az Általános Szerződési Feltételek elfogadásával azt a tényt is elfogadja, hogy eláll jótállási jogától.

 • Egyedi megrendelések esetén a Vásárló nem élhet elállási joggal, az Alpha Star 17 Kft. a vételárat nem téríti vissza olyan termékek esetén, amely kifejezetten a Vásárló saját kívánságára, egyedi utasításai szerint, a vásárló saját igénye alapján megadott méretekben, vagy megmunkálás szerint került legyártásra. Ez esetben a termék a vásárló személyéhez kötött, és a hozzá kapcsolódó megrendelés egyedi megrendelésnek minősül, így az elállási jog nem gyakorolható rá.

VIII. Adatkezelés

A webáruház használata során az Alpha Star 17 Kft. részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az Alpha Star 17 Kft. alvállalkozója. (Pl: szállítmányozó cég a megrendelés kézbesítéséhez). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az Alpha Star 17 Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az Alpha Star 17 Kft. megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az Alpha Star 17 Kft. bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban a meszkoplaza@gmail.hu e-mail címen.

Az Alpha Star 17 Kft. ezúton tájékoztatja kedves vásárlóit, hogy adataikat a szerződés teljesítése és a szerződés  feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében a szükséges mértékben, a 2001. évi CVIII törvény figyelembevételével tárolja. A vásárlók adatait harmadik félnek nem adja át, adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvénynek megfelelően jár el. Vásárlóinknak a regisztráció ill. a megrendelés folyamán meg kell adniuk személyes adataikat (név, cím,telefonszám, e-mail stb.). Az Alpha Star 17 Kft. kizárólag olyan adatot kér a megrendelés során, amelyek a megrendelések teljesítéséhez, a vásárlás lebonyolításához elengedhetetlenül szükségesek. Az Alpha Star 17 Kft. vásárlóit a pontos és gyors tájékoztatás érdekében a következő formában tájékoztatja: e-mail, telefon segítségével. Javasoljuk, hogy teljes körű és valós adatokat adjon meg, hogy ügyfélszolgálatunk a lehető legrövidebb időn belül fel tudja venni Önnel a kapcsolatot a megrendelésével kapcsolatban. A vásárló az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését, tájékoztatást kérhet az adatkezelésről a fent megadott elérhetőségeken. Jogszerűtlen adatkezelés esetén az adatkezelés ellen tiltakozhat, bírósághoz, illetve adatvédelmi biztoshoz fordulhat jogorvoslatért.

IX. A felelősség kizárása

Az Alpha Star 17 Kft. minden felelősséget kizár a honlap használói által tanúsított magatartásokért. A honlap használója kizárólagosan és teljes mértékben felelős saját magatartásáért, az Alpha Star 17 Kft. a jogszabályi keretek közt az eljáró hatóságokkal teljes mértékben együttműködik az esetleges jogszabálysértések felderítése érdekében. A honlapunk tartalmazhat olyan linkeket, amelyek más szolgáltatók oldalaira mutatnak, azonban az Alpha Star 17 Kft. nem vállal felelősséget ezen szolgáltatók tevékenységéért, illetve adatvédelmi megfelelőségéért.

Az Alpha Star 17 Kft. a jogszabályokban meghatározott kivételekkel nem vállal felelősséget a www.meszkoplaza.hu oldalon harmadik fél által elhelyezett hirdetések, promóciós anyagok, illetve egyéb tájékoztatások jogszabályoknak való megfelelőségéért, tartalmáért. Ezen tartalmakért azt terheli felelősség, akinek érdekében a hirdetés megjelenésre került.

Az Alpha Star 17 Kft. nem vállal felelősséget a rendszer használatából eredő károkért. A vásárló az Alpha Star 17 Kft. honlapját kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy az Alpha Star 17 Kft. nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősség kivételével.

Az Alpha Star 17 Kft. Mészkő Pláza Webáruházán keresztül történő vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A felhasználó, illetve vásárló tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről. Az Alpha Star 17 Kft. nem felel a vis major-ból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a a weboldal használatából, vagy üzemzavarából; az adatok bárki által történő megváltoztatásából; az információtovábbítási késedelemből adódó; vírusok által okozott; szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő; vonal, vagy rendszerhibából adódó károkért.

Az Alpha Star 17 Kft. jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók. Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés esetében a régi – a változást megelőző és a vásárlónak visszaigazolt – ár érvényes és kerül felszámításra. A www.meszkoplaza.hu weboldalon lehetőség van más weboldalakra történő átkattintásra a linkeken keresztül. Ezekre történő ugráskor a felhasználó átkerül más szolgáltatók által fenntartott oldalakra, ahol a személyes adatok kezelésére az Alpha Star 17 Kft.-nek nincs befolyása. Az Alpha Star 17 Kft.-t semmilyen felelősség nem terheli továbbá a kapcsolódó weboldalakon közzétett információk és adatok tekintetében.

X. Szerzői jogok

Az Alpha Star 17 Kft. Mézskő Pláza weboldala – www.meszkoplaza.hu – szerzői jogvédelem alá tartozik. A weboldalon megjelenített tartalom egészét, illetve részeit a saját személyes használattól eltérő célra és mértékben kizárólag az Alpha Star 17 Kft. előzetes írásbeli engedélye alapján lehet bármilyen módon felhasználni, kinyomtatni, reprodukálni, nyilvánosan közzétenni, terjeszteni, tárolni, átruházni, illetve bármilyen egyéb módon a nyilvánosságot szolgáló vagy kereskedelmi célzattal felhasználni.

A jelen üzletszabályzatban foglaltak – így a megrendelésre vonatkozó feltételek is -, továbbá a weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag az Alpha Star 17 Kft. Mészkő Pláza Webáruházán keresztül történő vásárlás (interneten vagy e-mail-en keresztül történő megrendelés) esetén érvényesek.

XI. Egyéb feltételek

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Mészkő Pláza Webáruház általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit. Társaságunk nem vállal felelősséget a mészkő nem rendeltetésszerű használatából eredő, a mellékelt kezelési útmutatótól eltérő kezelés miatt bekövetkező károkért.

A fentieket és az alábbi mellékletben szereplőket a megrendelés www.meszkoplaza.hu webáruházon keresztüli leadásával, vagy a meszkoplaza@gmail.hu vagy info@meszkoplaza.hu e-mail címre történő elküldésével a Megrendelő és az Alpha Star 17 Kft. tudomásul veszi és elfogadja.


1. számú melléklet: Kezelési útmutató a természetes kövekhez

A természetes kövekből (mészkő, gránit, kvarcit pala, gneisz, stb.) készült termékeink rendeltetésszerű használatához az alábbi feltételek betartása szükséges. Amennyiben a Vásárló a termékeket nem rendeltetésszerűen, nem az alábbi útmutató szerint kezeli, úgy Társaságunk nem köteles az értékesített termékekre a garanciális feltételeket biztosítani.

Termékeink felhelyezését, rögzítését minden esetben szakemberrel kell elvégeztetni, és az adott kőhöz megfelelő építőanyagokat, és szerszámokat kell használni.

 • Nem megfelelő, karcoló, csiszoló, durva, az adott kőtípushoz nem ajánlott szerszámok, a nem kifejezetten ahhoz való, vagy szemcsés vegyszerek, illetve a nem megfelelő ragasztó- és egyéb építőanyagok használata esetén a természetes kövek felülete és anyaga sérülhet, valamint veszélyes lehet az emberre nézve /pl. falburkolat leomolhat/.
 • Kültéren a kőburkolatok és egyéb kő elemek a nem megfelelő elhelyezés, rögzítés következtében felfagyhatnak, megrepedhetnek.

A természetes kő termékeket megfelelő gondossággal kell felhasználni, kezelni, áthelyezni, szállítani és tárolni.

 • Nem megfelelő kezelés (pl. elejtés, helytelen tárolás, ütődés) esetén a természetes kő károsodhat anyagában és megmunkálásában is, a termékek nem megfelelő mozgatása a testi épségre nézve veszélyes lehet.
 • A termékeket nedvességtől mentes, hűvös, száraz helyen kell tárolni, az eredeti csomagolásban (ha volt ilyen).
 • A természetes kő kivételesen nagy súlyú, emiatt a mozgatása csak nagy óvatossággal és körültekintéssel ajánlott.
 • A legtöbb természetes kő karcolásra, vegyszerekre, ütésre, hőhatásokra érzékenyen reagál, ezért mindezektől távol kell tárolni őket.
 • Kerülni kell az erős vegyszerek – pl. savak, lúgok, vegyszerek – tömény használatát a köveken, mert azok minőségromlást, foltosodást okozhatnak.
 • Nedvesség és folyadékok, vagy erős szennyeződések – pl. zsírok, olajok – által tartósan vagy közvetlenül ért helyiségekben (pl. fürdőszoba, konyha) a természetes kő károsodhat, fényéből veszíthet, kivéve azon termékeket, ahol ennek ellentéte a termékleírásban kifejezetten szerepel. A fentiek által erősen igénybevett helyiségekben a követ használat előtt impregnáltatni ajánlott, mellyel azok vízlepergetővé és ellenállóvá válnak a fenti hatásokra.
 • Kültéri felhasználás során az időjárás (napfény, eső, hó, jég, stb.) hatására a kövek némileg veszíthetnek színükből, eredeti külalakjukból, de jelentős változást, minőségbeli romlást nem szenvednek. Az eredeti kinézet, UV-védett, és az időjárásnak ellenálló felület elérése érdekében a követ a megfelelő anyaggal impregnáltatni kifejezetten ajánlott.

Egyéb tudnivalók

 • A különböző kövek eltérő mértékben, általában erős igénybevétel mellett 10-15 év alatt veszíthetnek fényükből, felületük kophat, de ez a természetes kő saját tulajdonsága, nem jelent minőségromlást. Ez esetben szakember által javítandó, polírozandó a felület, vagy ha erre nincs lehetőség az adott elem rendelésre cserélhető.
 • A kőburkolatokat és elemeket ért károsodás kijavíttatását, a természetes kő impregnálását, újrafényezését, illetve vegyszeres, nagy hatású tisztíttatását minden esetben szakemberrel kell elvégeztetni.
 • Egyes kövek felületén hajszálrepedések előfordulhatnak /pl. tardosi mészkő/, mely az adott kő anyagának jellegéből fakadó tulajdonság, és nem jelent minőségromlást. Az esetleges hajszálrepedéseket az elemek végső helyére való felhelyezése után szakemberrel kell kezeltetni.
 • Az egyes kő elemek színárnyalatban eltérhetnek egymástól, mely a természetes kő jellegéből fakadó tulajdonság, és nem minősül minőségromlásnak.
 • Az Európai Uniós és egyben a Magyar szabványok értelmében /MSZ EN 10545-2. 1999/ az adott termékből vett minta alapján számított átlagos méretektől való eltérések nagysága 0,5 – 1,5 % között megengedett (I. osztályú termékeknél). Továbbá a derékszögűséget, felületi egyenességet (másképpen középpontos görbeséget) és a sarkok görbülését az átlós méretekből kell mérni, és a szabvány +/- 0,5 % és +/- 1 % közti eltéréseket ad meg, a termék anyagától függően. A sarkok görbeségénél az elfogadható mérték +/- 0,8 %. I. osztályúnak minősíthető az a gyártási széria, ahol a mintavétel során a hibás darabok száma nem haladja meg az 5 %-ot.

Az Általános Felhasználási Feltételeket ide kattinva töltheti le: ÁSZF_2018